Soms zitten je hoofd en hart te vol met zorgen. Het leven wordt onoverzichtelijk. Schijnbaar kleine problemen lijken hoge bergen, de post wordt je vijand en de vragen van het UWV of andere instanties klinken als raadsels in je oren. Wat is het dan fijn als je daar hulp bij kunt krijgen.
Jessica vond die hulp en ondersteuning bij Marieva Zorg. Een kleine twee jaar geleden zocht ze woonruimte en kon ook bij enkele andere praktische zaken hulp en ondersteuning gebruiken. De jobcoach wees haar op Marieva Zorg en vanaf het eerste contact voelt Jessica er zich thuis.

“Er viel een last van mijn schouders.”

Jessica woont samen met haar dochtertje van vijf. Maïscha is al vanaf het begin haar ambulant begeleider. Jessica: “We zien elkaar één keer per week. Dan nemen we de week door, er gebeurt altijd wel iets dat besproken moet worden. Alleen al door over problemen of gebeurtenissen te praten, voel ik opluchting. Daarnaast nemen Maïscha en ik samen de post door en vraagt ze altijd naar de afspraken bijvoorbeeld bij het UWV en naar de
eventuele sollicitaties.”

Maïscha: “De week van Jessica is nooit saai. Er gebeurt altijd wel iets. Door te luisteren kan ik al een deel van de onrust wegnemen. De post, afspraken en financiële zaken die geregeld moeten worden, pakken we samen aan. Ik help en ondersteun haar daar waar nodig.”

Voor Jessica is deze ondersteuning heel belangrijk. “Als die hulp er niet zou zijn, zou ik in oude patronen terugvallen. Wat die oude patronen zijn? Dat ik suïcidale gedachten krijg. Ik zou het niet doen, maar die depressieve denkbeelden beheersen dan wel mijn leven. Praten over wat er in mijn leven gebeurt of wat mij bezighoudt helpt al enorm. Ik kijk altijd uit naar
de afspraak met Maïscha. Toen er meer aan de hand was, kwam ze twee keer per week. Voor nu is één keer in de week genoeg.”

Als ze aan de toekomst denkt, ziet Jessica een eigen huisje voor zich. “Het hele plaatje, huisje boompje, beestje. En als het goed gaat, kan ik me voorstellen dat de hulp en ondersteuning vanuit Marieva Zorg minder wordt.”

Maïscha: “Fijn is wel dat we er altijd zijn, op de achtergrond. En op de voorgrond als dat nodig is.” En dat beaamt Jessica van harte. “Ik kan Marieva Zorg aanraden. Hun hulp en ondersteuning geeft mij heel veel rust.”